Fie ca tu esti cel care face SEO pentru unul sau mai multe site-uri, fie apelezi la o persoana independenta, un freelancer pentru SEO la unul sau mai multe site-uri, afla ca mediul online ofera mai multe tentatii in ce tine de optimizare si ca in acelasi timp, aduce cu sine o serie de riscuri importante. Haideti sa vedem in ce constau tentatiile cat si care sunt riscurile pe care le aduc cu sine.

Daca ai un pic de vechime in mediul online, probabil ca ai auzit deja de metodele de promovare black hat. Este vorba despre acele metode prin care o persoana care face SEO incearca sa pacaleasca Google, pentru a ajunge bineinteles cat mai sus in motoarele de cautare.

Ei bine, daca acum multi ani aceste metode erau nu doar foarte folosite ci si cu un mare succes, astazi lucrurile stau putin altfel. Google a evoluat si astazi are putin peste 500 de algoritmi unici dupa care ofera pozitionarile pentru un site.

Identificand parte din acesti algoritmi, persoanele care vor face seo pe cont propriu, vor incerca foarte des sa influenteze unul din acesti algoritmi, pentru a profita de beneficiile aduse de ei. Bineinteles insa ca Google stie asta asa incat pentru fiecare algoritm in parte, a reusit crearea unor metode prin care verifica in primul rand un site cu toti acesti algoritmi si in momentul in care primeste semnalele de relevanta, le verifica pe fiecare in parte.

Chiar daca un site reuseste astfel sa urce, mai devreme sau mai tarziu Google va identifica faptul ca metodele folosite nu sunt tocmai cele mai naturale. In acel moment, site-ul va fi penalizat si din cazua aceasta, exista sanse mari sa nu mai reuseasca sa ajunga vreodata inapoi in primele rezultate ale cautarii, chiar daca renunta la folosirea metodelor black hat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *