saluscontrols.ro

Tot mai populare si in tara noastra sunt termostatele inteligente pentru locuinte sau spatii diverse. Acestea sunt accesorii special concepute pentru a contribui la confortul interior, cu toate ca sunt potrivite a fi utilizate si in spatiile de birouri sau alte tipuri de cladiri. Utilitatea lor este dubla. Sunt ideale atat pentru a mentine o temperatura optima in locuinta, cat si pentru a face economii insemnate de combustibil.

Cele mai multe dintre termostatele existente pe piata prezinta compatibilitate cu majoritatea centralelor termice care se comercializeaza pe piata din tara noastra. Intra aici atat cele electrice, pe lemne, pe gaz, cat si alte tipuri de sisteme de incalzire utilizate, precum si aparate de aer conditionat. Cat despre cat e de recomandat sa bifezi utilizarea unui astfel de sistem, poti sa consulti cartea tehnica a producatorului de centrala. Gasesti acolo recomandari in acest sens, respectiv chiar iti este indicat un anumit model de termostat, cu specificatii aparte.

Daca vrei sa te asiguri ca faci o investitie merituoasa, respectiv care iti ofera avantaje complete, atunci trebuie sa te orientezi dupa un producator consacrat pe piata de profit, in produsele caruia poti sa ai incredere. Recomandarea mea pentru tine este gama de termostate inteligente Salus 2018. Include numeroase modele de termostate, acoperind necesitati vaste, astfel ca tu sa ai de unde alege.

Termostatele ambientale – ce sunt acestea

Este vorba, pe scurt spus, pe un aparat ce iti permite sa reglezi valoarea temparturii din casa, pe care o furnizeaza centrala, dupa necesitate, iti dai seama ca asta face dupa insasi denumirea dispozitivului.

Dupa cum am spus, gasesti mai multe modele de termostate si vei observa asta la simpla accesare a site-ului saluscontrols.ro. Poate fi vorba despre un model mecanic sau unul electronic, cu buton rotativ sau cu afisaj digital, cu fir sau wireless, programabil sau neprogramabil. Se adauga la aceasta din urma clasificare si categoria smart – se refera la termostatele care au capacitatea de a recunoaste un tipar in programarile pe care le realizezi si ulterior le aplica automat.

Dupa ce principiu functioneaza termostatele ambientale

Acestea se ghideaza dupa un principiu de functionare destul de simplu. Ceea ce trebuie sa faci este reglezi temperatura dupa necesitate. De preferat in jur de 22 grade trebuie sa fie aceasta. Ulterior comunicatul isi va intra in indatoriri si va actiona in conformitate. Cum? Ei bine, dupa ce primeste comenzile, acesta transmite centralei la ce temperatura trebuie sa incalzeasca camera.

Cand este atinsa valoarea prestabilita, din nou, termostatul transmite comanda centralei sa opreasca incalzirea. Ramane in acest stadiu pana cand temperatura scade sub sau creste peste valoarea prestabilita si centrala porneste din nou.

Care sunt avantajele utilizarii unui termostat ambiental?

Un prim avantaj pe care il prezinta utilizarea unui astfel de sistem este ca intotdeauna vizeaza un nivel optim de intretinere a caldurii. Acest lucru nu poate fi decat benefic pentru ca ajuta totodata la economisirea de energie si de combustibil. De asemenea, e de mentionat faptul ca intotdeauna temperatura interioara se va mentine placuta, fara a mai fi necesare alte interventii.

Termostatele pot fi considerate fara indoiala accesorii comode, calea spre confortul optim din locuinta. Sunt practice, intuitive, moderne si daca le comanzi de pe saluscontrols.ro ai si preturi ok.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *