Unelte ajutatoare in inlaturarea de link-uri si contactul cu webmasterii

Dupa ce marea surprinza vine si te gasesti in punctul in care esti penalizat de Google trebuie sa urmezi un lung proces pentru a remedia situatia. Inlaturarea de link-uri nu este insa o misiune usoara. Si tocmai pentru asta vei avea nevoie de anumite unelte care sa te ajute sa faci totul in timp scurt si util.

  1. Link Research Tools/Link Detox. O unealta foarte eficienta ce „lucreaza” practic prin atribuirea unui scor fiecarui backlink. Identifica retele de link-uri, deci un sistem de apreciat pe care sa te bazezi.
  2. Rmoov. Un sistem care sa scurteze din drumul tau de a lua contact cu webmasterii, de verificare a statusului link-urilor.
  3. Link Risk. De asemenea bun in procesul pe care il urmezi, la care se adauga si Linkquidator pentru care vei avea 30 de zile de „proba” si pentru care numarul de backlink-uri de verificat este limitat.

Dupa ce ai parcurs si aceasta etapa urmeaza sa cauti detaliile de contact a webmasterilor. Pentru fiecare in parte trebuie sa faci o munca de cercetare, pentru date precum nume, adresa de e-mail, contact pe retele de socializare. Ai o sumedenie de optiuni in acest sens printre care si cercetarea de tip whois. Astfel vei descoperi cine a inregistrat domeniul si sa faci corelatie cu ceea ce vei gasi in motoarele de cautare.

La acest capitol exista numeroase unelte care sa iti salveze din timp. Poate fi vorba de Contact Finder by Citation Labs, de Contact Finder by Link Research Tools sau de tools.seogadget.

Urmeaza desigur partea de contact cu webmasterii unde o intreaga filozofie se dezvolta. Asta pentru ca tonul face muzica. Trebuie sa te adresezi personal si politicos pentru ca acestia iti fac un favor. In plus fii scurt si concis si lasa timp pentru raspuns caci marea majoritate incearca o forma mai agresiva, ceea ce nu aduce beneficii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.