Website mai rapid

Viteza SiteCateva indicii despre cum sa va faceti site-ul sa ruleze mai repede :

  • Invata sa folosesti CSS. Daca poti folosi <p>, in loc de &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <font color=”blue” style=”font-size:10pt;font-weight:bold;”>, vei sfarsi salvand o multime de spatiu. Iar oamenii nu vor rade de tine.
  • Puneti javascriptul in fisiere .js. Nu il incorporati in fiecare pagina, este un lucru ineficient. Daca incorporati javascript, atunci fiecare browser ce viziteaza, incluzand Googlebot, trebuie sa descarce codul de fiecare data cand ajunge pe pagina. Daca il pui intr-un fisier .js, pe cealalta parte, atunci Googlebot il ignora, iar browserele care viziteaza isi fac cache. Impartiti-va javascriptul, la fel cum trebuie sa faceti si cu CSS-ul. Intarzie-ti incarcarea javascript, atunci cand este posibil. Poti face o cautare Google pentru „intarzierea javascript” si sa gasiti o multime de resurse pentru acest lucru.
  • Daca aveti Flash, scapati de el. Sunt o multime de alte modalitati sa animati elementele pe pagini. Daca trebuie sa folositi Flash, atunci folositi-l in mici cantitati.
  • Configurati o comprimare GZIP pe serverul vostru web.
  • Micsorati totul, HTML, javascript si CSS. Salvati o copie nemicsorata pentru toate fisierele pentru scopuri de editare. Nu folositi o solutie pe fuga, oferita de server. Acest lucru creste incarcarea serverului, iar in volume de trafic cu adevarat mare, va incetini lucrurile.
  • Micsorati redirectele. Declaratia „redirectele 301 sunt bune pentru SEO”, nu inseamna ca 5 redirecte consecutive 301 sunt mai bune decat unul. Nu folositi redirecte 301, daca nu este necesar. Reparati inainte sa redirectionati.
  • Rezolvati problemele canonice. A rezolva nu inseamna sa folositi „rel=canonical”. Inseamna sa va asigurati ca fiecare pagina de pe site-ul vostru are o singura adresa. Acest lucru va imbunatati performanata de caching, va reduce utilizarea memoriei si va face lucrurile sa se miste mai repede.
  • Investiti intr-un hosting decent. Daca investiti intr-un hosting de 5 dolari pe luna, nu va asteptati la cine stie ce rezultate. Daca vreti sa faceti ceva profesionist, va trebui sa investiti intr-un serviciu de hosting decent. Pentru a avea cea mai rapida configurare posibila, veti vrea unul sau mai multe servere dedicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.